Mellemgaard-udgivelser

Forlaget Mellemgaard

Jeg blev temmelig forbavset, da forlagets direktør, Kaj Sørensen, henvendte sig til mig via min Facebook-profil. Jeg kendte hverken ham eller hans forlag, så jeg var helt uden fordomme eller forventninger, selv om jeg vist tog for givet, at det fungerede som på de andre forlag, jeg før har udgivet på (Gyldendal, L & R, Borgen, etc., etc.), dvs. med automatisk PR og god kontakt til Bibliotekscentralen. Dér tog jeg dog fejl, da forlaget forventer økonomisk bistand ved udgivelser. Nogle forfattere betaler derfor et mig ubekendt beløb, medens jeg fik fondsmidler fra Velux.

Efterhånden gik det op for mig, at mine tre udgivelser på Mellemgaard, der kom trip-trap-træsko, i virkeligheden talte imod mig. Hvor jeg havde set dem som en art "spydspids", der kunne komme mine ebøger til gavn, så opfattede div. smagsdommere dem på forhånd som tegn på, at mit forfatterskab var af ringe kvalitet. Ingen af mine Mellemgaard-bøger blev anmeldt i aviserne, og de blev heller ikke optaget på bibliotekerne. Dvs. at de blev afvist, uden at nogen havde læst dem, hvilket mildt sagt er en svinestreg over for en forfatter.

"Logikken" i dette er, at man tænker som så: "Mellemgaard er et betalingsforlag, og forfatteren er følgelig ikke seriøs, for hun har købt sig til den udgivelse, som andre får gennem fagfolks bedømmelse af deres værker." Grove løjer, må man sige, og det undrer mig, at det finder sted i vores land.

Forøvrigt vil jeg sige, at hvis man er ligeglad med den slags, så er forlaget et udmærket sted at få sine værker ud. De har dygtige og venlige medarbejdere, der bestemt ikke virkede som litterære klamphuggere ....

 

Min første bog på Mellemgaard var ungdomsbogen "Drengen, der skiftede job". Den er før udkommet som ebog på SAXO, men har nu fået nye illustrationer af den unge, talentfulde tegner Niels Hovmand Hansen. Det har givet den et nyt, frisk udseende, men bogen handler stadig om den 8-årige dreng Steffen, der mister livet ved en trafikulykke. Pinligt nok sker dette 66 år før tiden, hvilket skyldes, at Døden er ved at blive gammel, og at hans personale er overbebyrdet med deres mange pligter. Sådan opstår der computerfejl, og det går ud over Steffen, der nu må skabe sig en ny tilværelse som Dødens medhjælper ...


Drengen, der døde, men som alligevel levede ....

Førsteudgaven fik disse ord med sig på SAXO af Ellen S - 30-10-2013 (E-bog, ePub)


En meget speciel fortælling om det, der muligvis sker efter døden. På flere punkter faktisk helt unik. Man venter med spænding på at høre, hvordan det kommer til at gå med Steffen, der er død 66 år før tiden, fordi Døden er stresset efter mange års tro tjeneste. Utroligt nok er bogen ikke blot tankevækkende, men også morsom.


 

Smukke ord på SAXO om Mellemgaard-udgaven (med 5 stjerner):


"Finurlig og eftertænksom historie om efterlivet. når livet på ganske uretfærdig vis slutter for tidligt. Underholdende læsning hvad enten man er ung eller gammel."


Ms. B

Mellemgaard-udgaven fik også denne formidable anmeldelse på SAXO (med fem stjerner):

  • "Bogen henvender sig til større børn, hvorfor den nok skulle kaldes ungdomsbog i stedet for børnebog som angivet på omslaget. Både sprogligt og indholdsmæssigt taler den til teenagere, der gør sig mange tanker om døden og livet derefter. Emnet beskrives humoristisk og med en morale: Find dig ikke i uretfærdighed, hverken i denne eller den anden verden. Bogens helt er Steffen på 8 år, der efter sin død tilbydes et job hos døden. Han kan dog slet ikke acceptere de vilkår, og da han tilbyder at forære de 66 års liv, han er blevet frataget, til en mere uheldigt stillet dreng, skifter han job fra stilling som dødsassistent til engel med udsigt til at blive ophøjet til ærkeengel. Han er dog fortsat den samme idealist og fortsætter med at protestere mod uretfærdighed, hvor han oplever den. Bogens illustrationer passer i stil fint til det uhøjtidelige og let læselige sprog, som forfatteren benytter sig af. "Drengen, der skiftede job" kan varmt anbefales til målgruppen 12 - 19 årige, der vil opleve og forstå underfundigheden"

    æseløre

Øjeblikke med Satan

Min anden bog for Mellemgaard er novellesamlingen "Øjeblikke med Satan". Det lyder måske dystert, men novellerne er nu først og fremmest humoristisk. Bare kig på forsidebilledet og se det blik, han sender os, for så ved I, at min Satan er en filur og charmedreng. Han ved altid, hvad han vil - og hvad han vil have - men det er nu langt fra altid, det lykkes for ham, for somme tider er mennesker mindst lige så smarte som ham ....

Øjeblikke med Satan

Tia: http://bogrummetwp.dk/boganmeldelser-forfatter/else-cederborg/ Hvem er Satan? Hvordan ser Satan ud? Er Satan altid den onde? Hvordan mon det er, at være i samme rum som Satan?

I selskab med denne bog har jeg erfaret nogle øjeblikke med Satan fra Else Cederborgs synsvinkel – hvilket har været en ganske forunderlig men hyggelig oplevelse. “Øjeblikke med Satan” er en novellesamling bestående af 22 noveller, der beskriver forskellige personers møde med Satan. Personligt blev jeg mest fanget af novellen om 3 unge piger, der har store drømme og ønsker, og en dag under påvirkning af alkohol får de pludselig tilkaldt Satan. Pigerne aner uråd, men intet er en umulig opgave for Satan, og med lethed jager han alle deres bekymringer bort ved at tilbyde dem alt, hvad deres hjerter nu begærer. Hvorfor og hvordan det så går galt for pigerne i fremtiden, kan du læse mere om i novellen “Satan, Lisbeth, Kirsten og Yrsa”. Når man taler om Satan vil ord som dyster, negativitet, gys og gru nok dukke op – det havde jeg nok selv regnet med – men det er slet ikke disse emner og stemning, som Else Cederborg benytter sig af i hendes samling. Der er en stærk kontrast i måden, hvorpå Cederborg har fremstillet Satan i historierne, set i forhold til den Satan vi hidtil typisk har fået beskrevet. Hvad der er den rigtige Satan, er et emne, der altid vil kunne diskuteres. I denne bog er det ene og alene forfatterens fortolkning og mening, hvilket har givet mig et nyt syn på Satan. Jo flere af novellerne jeg læste, jo flere tanker må jeg sige, at det satte i spil. Desuden er det nævneværdigt, at de beskrevne situationer i novellerne er let genkendelige for en almen person, og noget humor har Else Cederborg da også formået at flette ind i disse historier om Satan. Alt i alt en fin novellesamling, der fortæller om helt almindelige hverdags situationer, hvor Satan pludselig kommer ind i billedet. (28. oktober 2016)

Øjeblikke med Satan

Anmeldelser af "Øjeblikke med Satan"


JOHN CHR. JØRGENSEN (citeret fra Gucca: https://www.gucca.dk/oejeblikke-med-satan-bog-p351746 4/5 stjerner af John Chr. Jørgensen d. 06/07/2016 - 15:43 Diabolske variationer):

Da jeg så Else Cederborgs bog med Satan på forsiden, vidste jeg straks at baronesse Blixen ville dukke op et sted i den. Cederborg har beskæftiget sig professionelt med Blixen, og baronessen legede jo dristigt med Fanden. "Han er min satan" lød hendes frække anagram over Martin A. Hansen. Det kan godt være, at Cederborgs bog ikke er helt stueren, men det har været en ren fornøjelse at læse den. Hun har et sikkert greb om alle de diabolske variationer. Hun aktiverer en række litterære erindringer - også film ("Rosemary's Baby") - men gennem det hele har Cederborg sin egen tone, sit eget lette anslag, friskheden og farten fra eventyret og ugebladsnovellen, modsat Blixens gotiske labyrint, som Cederborg klogt afstår fra at genskabe. Der er satanisk godt humør over den bog. Der er både noget at tænke over og noget at grine af. Sikken masse morbide ideer samlet i ét bind! Det er læsestof, som man kan sidde og ryste i bukserne af i sommerhuset.


Mord for begyndere

Denne bog er inspireret af en sand - og meget skrækkelig - mordsag i USA, hvor jalousi formentlig har fået en ikke så succesfuld mand til at myrde sin berømte og succesfulde bror, dennes kæreste og en af hans ansatte for derefter at forsøge at tilegne sig broderens identitet. Når jeg skriver "formentlig", skyldes det, at der kun er indicier på, hvad der skete om bord på den succesrige brors luksus-yacht, og at den formodede morder døde kort tid efter disse sørgelige begivenheder ...

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.05 | 14:31

- men du er stadig levende, så der er håb om bedre tider ...

...
31.05 | 14:29

https://www.dr.dk/nyheder/indland/britta-nielsen-risikerer-op-til-12-aars-faengsel-millionsvindel

...
11.04 | 19:16

Sådan noget kommer de fleste af os ud for i PERIODER. Det er min erfaring, at det skifter, så jeg håber, du snart kommer ud af denne dårlige periode.

...
11.04 | 18:15

Hej, jeg hedder "Warren Chandler" Jeg er fra Tyskland. Mit liv er blevet fyldt med smerter og bitterhed, da intet ser ud til at fungere for mig, og hver gang noget godt er ved at komme min vej, er der altid en eller to forhindringer, og alle, jeg havde be

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE