Diverse

Da kvinder blev behandlet for seksuelle følelser

I oldtiden mente man, at kvindens livmoder var et organ, der futtede omkring i kroppen på hende, og at dette skabte ubehag og sære symptomer. Afkommet befandt sig fuldt færdigudviklet, men i miniatureformat hos manden, og det blev så "plantet" i denne ustabile livmoder for derefter at blive født af kvinden.

Seksuelle følelser var noget, der ikke rigtig blev anerkendt, undtagen hos manden. Dette syn på sagerne har vekslet, men helt op i viktoriatiden var kvindelig seksualitet ildeset, og den blev kaldt "hysteri". Når kvinder blev opstemt, så var de altså "hysteriske", og det var selvfølgelig anset for sygeligt. Det var tydeligvis også meget ubehageligt for kvinden, der åbenbart led meget. Derfor var der nogle behjertede læger og psykologer, der besluttede at behandle deres "hysteri" med elektriske midler.

Det er der nu kommet en film ud af, der har premiere i Danmark i december. Den er instrueret af Tanya Wexler, og blandt de medvirkende er bl.a. Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce og Hugn Dancy.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.05 | 14:31

- men du er stadig levende, så der er håb om bedre tider ...

...
31.05 | 14:29

https://www.dr.dk/nyheder/indland/britta-nielsen-risikerer-op-til-12-aars-faengsel-millionsvindel

...
11.04 | 19:16

Sådan noget kommer de fleste af os ud for i PERIODER. Det er min erfaring, at det skifter, så jeg håber, du snart kommer ud af denne dårlige periode.

...
11.04 | 18:15

Hej, jeg hedder "Warren Chandler" Jeg er fra Tyskland. Mit liv er blevet fyldt med smerter og bitterhed, da intet ser ud til at fungere for mig, og hver gang noget godt er ved at komme min vej, er der altid en eller to forhindringer, og alle, jeg havde be

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE