Svensk antologi

I september 2011 blev Facebook-gruppen "Whildeanska hösten" lanceret. Ideen bag denne gruppe var at skabe et kulturforum for alle, hvor det fri ord skulle være gældende.

Denne gruppe markerede sig hurtigt som et fænomen, og mange kaldte den "kulturens oase på Facebook".

I dag er der omkring 1200 medlemmer, der alle holder af at læse, skrive og meget andet.

Alle disse mange kontakter har ført til en helt usædvanlig form for inspiration, der den 17. august d.å. resulterede i udgivelsen af en bog i papirformat. Den hedder "WHILDEANSKA HÖSTEN - EN ANTOLOGI, 63 RÖSTER", og er den første af sin slags. Redaktøren er Stefan Whilde.

Bogen består af bidrag fra 63 forfattere, der er et udvalg af de mange Facebook-tekster, der er publiceret i gruppen. Ikke nok med at denne usædvanlige udgivelse nu foreligger, men der ventes også ialt tre opfølgere i tidsrummet 2014-2015.

 

Der orienteres løbende om projektet på bogens Facebook-side:

https://www.facebook.com/WhildeanskaHostenEnAntologi63Roster

Bogens trailer kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=2MOVkOesDLM (Preview)

Omtale, bl.a. her: http://www.corren.se/ostergotland/mjolby/artikel.aspx?articleId=6557811

 

......................

Jeg er vist nok den eneste danske bidragyder, nemlig med et digt og fantasynovellen "Løver i hjemmet". Jeg er ret vild med fantasy, og i denne novelle behandler jeg et meget særpræget problem: hvad er der med den lejlighed, der synes at være hjemsøgt af dyrespøgelser?

 

 

Whildeanska Våren

I nr. 2, "Whildeanska Våren", der allerede er udkommet, var jeg med - stadig som eneste dansker - med en kronik om min svenske barndom.

 

I den tredie bog i rækken af Whildeanska værker er jeg stadig med som den eneste dansker. Jeg må indrømme, at jeg synes, det er skæg, selv om jeg næppe vil blive den, svenske læsere/købere først kaster sig over. Dertil lader det til, at genere dem for meget med det danske sprog. Noget, der undrer mig, for danskere lader ikke til at have problemer med svensk.

 

Til sommer (2015) kommer det fjerde og sidste bind i serien. Det bliver spændende og vil formentlig også føles som slutningen på et marathonløb for de fleste af de medvirkende.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.05 | 14:31

- men du er stadig levende, så der er håb om bedre tider ...

...
31.05 | 14:29

https://www.dr.dk/nyheder/indland/britta-nielsen-risikerer-op-til-12-aars-faengsel-millionsvindel

...
11.04 | 19:16

Sådan noget kommer de fleste af os ud for i PERIODER. Det er min erfaring, at det skifter, så jeg håber, du snart kommer ud af denne dårlige periode.

...
11.04 | 18:15

Hej, jeg hedder "Warren Chandler" Jeg er fra Tyskland. Mit liv er blevet fyldt med smerter og bitterhed, da intet ser ud til at fungere for mig, og hver gang noget godt er ved at komme min vej, er der altid en eller to forhindringer, og alle, jeg havde be

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE