Liv og død, had og kærlighed ...

Som sagt før, er der nu over 100 af mine ebøger til salg på SAXO. Derfor nøjes jeg i de fleste tilfælde med at give linket til min SAXO-side samt beskrivelser af nogle få:

http://www.saxo.com/dk/soeg/boeger?query=else+cederborg

 

Da den flotte medie-darling Torben skyder sin kæreste, Linda, forbander han hende også, som hun ligger dér døende. Han siger, at han vil forfølge hende til evig tid og retter derpå våbnet imod sig selv. På den måde dør de begge nogenlunde samtidig, men der sker det sære, at deres død ikke registreres via de himmelske kanaler. Derved åbnes der op for, at Torbens trusler om evig forfølgelse kan realiseres ... 

 

Svævende af Else Cederborg (E-bog, ePub) - Køb e-bogen hos SAXO.com

I 1970'erne og 1980'erne skrev jeg en masse kronikker, artikler og anmeldelser for bl.a. Politiken. Nogle af disse + forskellige kortere debatindlæg fra de senere år er her samlet, idet dagens debat viser mig, at de emner, som jeg især beskæftigede mig med, DESVÆRRE ikke er forældet: lægesjusk, feminisme, kvindehistorie og en fordomsfuld synsvinkel på religionshistorie ....


http://www.saxo.com/dk/lilith-og-adam_epub_9788793016125

sjove, friske og hurtige digte om mænd.

http://www.saxo.com/dk/han-digte_epub_9788793016057?searchText=else%20cederborg

I en anmeldelse blev de kaldt "frække", og det er de måske også, men det synes jeg nu ikke er det eneste, de er ....

Udsagn

Jeg har før udgivet digte på engelsk, men for mange år siden fik jeg faktisk en håndfuld digte ud i en antologi på Hønsetryk. Det var altså dér, jeg debuterede inden for denne genre for snart mange år siden.

http://www.saxo.com/dk/udsagn_epub_9788793016026

Spil for galleriet

"Spil for galleriet" er en roman ud fra en model, jeg kalder "punktnedslag i livsforløb". Den handler om noget så absurd som en ung mand, der i frustration overtisser H.C. Andersens grav.

Man må spørge sig selv, hvad bliver der dog bliver af sådan et umuligt individ. Kan han overhovedet have en fremtid? Og hvad med den lidt ældre, mandlige fotomodel og skuespiller med den ulyksalige evne til at miste det, han ellers havde opnået tidligt i livet?

På en vis måde har disse to vidt forskellige mennesker parallelle skæbner, og det kommer der så noget - efter min mening - mægtig interessant ud af, for jeg er nu engang mest interesseret i rand-eksistenser.

http://www.saxo.com/dk/spil-for-galleriet_epub_9788799549153?searchText=else%20cederborg#reviews

Ondskab

Her er der tale om en art kriminalroman, selv om jeg egentlig ikke er så vild med netop denne genre.I virkeligheden går handlingen da også langt mere på kvinders følelser.

Historien drejer sig imidlertid om et brutalt mord på en purung pige, der forbliver uopklaret i over fem år, men så begynder der at ske ting og sager ....

http://www.saxo.com/dk/ondskab_epub_9788799549108?searchText=else%20cederborg

"Ondskab" fik disse ord med på vejen af Frank Egholm Andersen:


Else Cederborgs roman Ondskab er svær at sætte i bås. Er det en roman eller en stor novelle? Er det en kriminalroman eller en eksistentiel afsøgende tekst? Der er noget kafkask over Cederborgs finesser med at trække læseren rundt i detaljer, der ikke umiddelbart fører nogen steder hen. Og der er samtidig noget Poul Ørumsk over den direkte og bogstavelige beskrivelse af det kriminelle univers. Hovedpersonen Stellas tanker bliver lagt for en dag i en lang åben bevægelse, så ingen er i tvivl om, at hun bærer synsvinklen og har fortællerens sympati. Og i forhold til romanens forbryderiske plot er Stella den efterforsker, der driver historien videre. Hun er tildelt kriminalhistoriens detektivfunktion. Men ikke med styrke og kompetence. Som en søgende, tvivlende sjæl, der nages af uvisheden og mistanken. Selvom alle detaljer bliver blotlagt, så snører teksten sig sammen om sine hemmeligheder. Læseren får ikke adgang til det allerhelligste. Det er ikke til at vide, hvad der gemmer sig bag alle tekstens slør, men efterhånden som læsningen skrider frem oparbejdes der en ubændig lyst til at rive teksten fra hinanden for at nå ind til vished og sandhed. Cederborg anvender en del af krimiens traditionelle ingredienser, den dobbelte tid, mordets tid og den aktuelle efterforsknings tid, dobbeltdetektiven, hvor den elskelige politimand Frans Knudsen udgør den kompetente og erfarne halvdel, mens hovedpersonen Stella udgør den intuitive og flagrende makker. Men intet er traditionelt i Ondskab. Dobbeltdetektiven er en illusion. Krimiens funktioner er i spil. Ondskab er ikke en gængs krimi. Den breder sig for meget. Den funderer for meget, og den vil mere, end krimier for det meste kan stå inde for. Som eksperiment er Ondskab besnærende. Den genreoverskridende bestræbelser er inciterende og dens sproglige kompromisløshed er bemærkelsesværdig. Og romanen er ved at koge over af en fortælleglæde, der er ud over det sædvanlige.
Frank Egholm Andersen

Gemmeleg

"Gemmeleg" er en temmelig barsk roman om nogle skrækkelige ting, som en pige på 12 år bliver udsat for. Voksne fæhoveder behandler hende, som om hun var en "ting", som man kan udnytte, ganske som man selv vil, nemlig seksuelt.

Det allersørgeligste ved hendes situation er nok, at hun er - og også føler sig - uelsket. Til gengæld beviser hun over for sig selv, at hun sagtens kan klare endog meget vanskelige situationer, og at hun er noget værd som individ, nemlig fordi hun respekterer sig selv ...

 

http://www.saxo.com/dk/gemmeleg_epub_9788792562531?searchText=else%20cederborg

 

 


 

 

 

 

Småartikler om alt muligt, bl.a. litteratur, religion og historie

"Fra Blixen til manden, der giftede sig med en hund" er fuld af kortere tekster om mærkelige mennesker, begivenheder, fænomener og filosofier.

 

http://www.saxo.com/dk/fra-blixen-til-manden-der-giftede-sig-med-en-hund_epub_9788793016545?searchText=else%20cederborg

 

 

 

Magiske øjeblikke - tyve fantasy-fortællinger

Fantasy-genren fascinerer mig, fordi den giver mulighed for at beskrive mennesker og fænomener på en helt speciel måde. Jeg tror virkelig, at den åbner op for mange nye tolkninger af velkendte ting. Her og nu ser jeg den som min favorit-genre.

 http://www.saxo.com/dk/magiske-oejeblikke_epub_9788793016514?searchText=magiske%20?jeblikke

 

Når verden kæntrer

Tyve noveller om mennesker i pressede situationer. Så ganske afgjort en af mine egne yndlinge blandt mine bøger.

 

http://www.saxo.com/dk/naar-verden-kaentrer_epub_9788793016521?searchText=else%20cederborg

 

 

GRIN, GYS og GÅDER

Jeg har en stor svaghed for fantasy-, eventyr- og mytegenrern. Disse tyve historier repræsenterer alle disse genrer.
 
 

En fabel om dengang et af vore yndlingskæledyr blev skabt, nemlig som "ambassadør" for alle de rovdyr, som mennesker ellers ser som deres naturlige fjender ....

 http://www.saxo.com/dk/da-katten-blev-skabt_epub_9788793016774

 

En hel del af mine ungdomsbøger befinder sig på grænsen til voksenlitteratur, og nogle af dem kan lige så godt være for voksne som for unge - ja, måske endda endnu bedre.

Det drejer sig ikke mindst om de bøger, der beskæftiger sig direkte med "liv og død", "meningen med tilværelsen", "moral og straf", nemlig først og fremmest disse tre:

"Englen, der blev gal" = http://www.saxo.com/dk/englen-der-blev-gal_epub_9788793016835

 "Forfremmelsen"http://www.saxo.com/dk/forfremmelsen_epub_9788793016828

"Drengen, der skiftede job" = http://www.saxo.com/dk/drengen-der-skiftede-job_epub_9788793016767

 

Kærlighedsguden Amor er ulykkeligt forelsket og glemmer sine pligter for i stedet at synke hen i trøstespisning og overdrevent øldrikkeri. Resultatet er katastrofalt, for nu er der slet ikke længere styr på forelskelserne. Zebraer forelsker sig i løver, flodheste falder for giraffer, og en abe bliver vild med et menneske, som den stalker på det groveste ...

 

SAXO-voksenbøgerne: Romancen af Else Cederborg (E-bog, ePub) - Køb e-bogen hos SAXO.com

 

"Vidner" er en raffineret novellesamling om noget, vi alle kan komme ud for, nemlig at vi bliver vidner til et eller andet - stort eller småt - som vi er nødt til at forholde os til. Nogle klarer situationen, medens andre svigter totalt - eventuelt fordi de ikke formår at gennemskue det, der foregår lige for næsen af dem.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.05 | 14:31

- men du er stadig levende, så der er håb om bedre tider ...

...
31.05 | 14:29

https://www.dr.dk/nyheder/indland/britta-nielsen-risikerer-op-til-12-aars-faengsel-millionsvindel

...
11.04 | 19:16

Sådan noget kommer de fleste af os ud for i PERIODER. Det er min erfaring, at det skifter, så jeg håber, du snart kommer ud af denne dårlige periode.

...
11.04 | 18:15

Hej, jeg hedder "Warren Chandler" Jeg er fra Tyskland. Mit liv er blevet fyldt med smerter og bitterhed, da intet ser ud til at fungere for mig, og hver gang noget godt er ved at komme min vej, er der altid en eller to forhindringer, og alle, jeg havde be

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE