Vi har også selvudgiverforlag i Danmark ...

Overskrift 1

Det er faktisk et stykke tid siden, jeg sidst udgav en ebog, men denne børnebog har jeg længe haft i tankerne, så her er den: den handler om en løveunge, der bliver vildt ked af det, da hendes mor slår en af hendes venner ihjel og serverer ham som aftensmad for løvefamilien. Oven på det nægter hun at spise kød, men kan hun klare sig som græsæder - og hvad siger græsset til at blive spist?

https://publish.saxo.com/publications/ebook/19122

Overskrift 1

Nu, hvor jeg har over 100 udgivelser i ebogsformat på SAXO, bliver det for uoverkommeligt at bringe beskrivelser af hver enkelt her. Derfor henviser jeg generelt til min side på SAXO. Dog finder I også nogle enkelte beskrivelser nedenfor dette.

http://www.saxo.com/dk/soeg/boeger?query=else+cederborgOpdeling

Egentlig er der tale om en kunstig opdeling, når man taler om børne-/ungdsomsbøger kontra voksenbøger. Mange af mine bøger for unge mennesker ville således lige så godt kunne gøre sig for voksne. Der er dog flere af voksenbøgerne, der afgjort ikke ville kunne passe ind i børns og unges læseverden. Det gælder f.eks. "Gemmeleg", der er en barsk bog om systematiseret pædofili.

Mange børn, unge og voksne kan lide krimier og fantasy-romaner.

Min yndlingsbørnebog på dansk

"Camillas Verden" er den af mine børnebøger, som jeg selv sætter højest. Den handler om en lille pige på fire, hvis far har forladt hende og hendes mor for at flytte sammen med en ny kæreste. Det giver anledning til en hel del jalousi for Camilla, for nu er der pludselig en anden, der kalder HENDES far for "far", men hun lærer at tackle situationen og få et godt forhold til sine nye familiemedlemmer.
Samtidig med alt dette, der kan være svært for et barn, dør hendes søde, gamle onkel. Alt sammen noget, der forvirrer hende, for hvad er døden egentlig for noget sært noget?

http://www.saxo.com/dk/camillas-verden_epub_9788792562272?searchText=else%20cederborg


Dette er forsiden til "Camillas Verden", fordi der optræder en fugl i bogen, der sætter gang i mange tanker hos hende.

Spøgelser i massevis

Denne børne-/ungdomsroman bygger efter min mening på en smaddergod ide, men det er muligt, at jeg en dag tager den op igen, for der er ting, jeg gerne ville lave lidt om på.
Nå, men den handler om en flok spøgelser, der bliver hjemløse, fordi Assistens Kirkegården inddrager gamle grave for at få plads til en metrostation. Derfor graver man nogle af de døde op og fjerner dem - angiveligt til genbegravelse - men hvem ved, hvad der egentlig sker med dem?
Nogle af dem er i hvert fald meget utilfredse med situationen og flytter ind som spøgelser hos nogle af deres efterkommere. En af disse føler også et vist ansvar for dem, men kan han styre dem, eller bliver de en pestilens, der snarere styrer ham?

http://www.saxo.com/dk/spoegelser_epub_9788792562463?searchText=else%20cederborg 

Troldefornøjelser

Det har været virkelig sjovt for mig at boltre mig med trolde, rumfolk, hekse og andre. Faktisk er det det, der morer mig mest ved at skrive børne- og ungdomsbøger: Fantasien får (næsten) frit løb, for ingen kan jo komme og sige: "Hov, sådan er trolde og aliens slet ikke ..."

http://www.saxo.com/dk/trolderier_epub_9788792562418?searchText=else%20cederborg

Vampyrer i frit fald

Jeg måtte selvfølgelig også skrive en børne-/ungdomsbog om vampyrer, men på min egen facon. Det var virkelig sjovt at beskæftige sig med hjørnetænder, flagermus og blodsugning som noget ganske naturligt. Iøvrigt havde jeg temmelig ondt af postbudet, der blev forvandlet til en vampyr, og som ikke rigtig forstod at begå sig som blodsuger.


http://www.saxo.com/dk/naar-vampyrer-slaar-til_epub_9788792562456?searchText=else%20cederborg


Hundeproblemer ...

Det har været en fornøjelse at skrive denne børnebog om en hund, der løber hjemmefra, fordi den tror, den er blevet forladt af sin nye familie. Dem, der har taget den til sig, efter at dens første ejer efterlod den, bundet foran en bagerbutik, skal nemlig på ferie, så de placerer den i en i øvrigt udmærket hundepension.
Der er bare det ved det, at hunden oprindelig stammer fra et bymiljø, hvor den lærte at klare sig, medens dens nye familie bor på landet. Efter at være stukket af, har den meget svært ved at forholde sig til det faktum, at her er maden, så at sige, levende, hvad den ikke var i byen, hvor den fandt noget at spise i affaldsspande ...
PS: forsidebilledet er et smukt fotografi af en dejlig hund ved navn Mulle, der aldrig har været på fri pote, men som engang var ved at æde sig ihjel i en pose tørfoder, som den fandt og snuppede ....

http://www.saxo.com/dk/paa-fri-pote_epub_9788792562654?searchText=else%20cederborg
Vovsen på billedet er en meget dejlig hund, der i virkeligheden hedder Mulle. Hun tilhører nogle venner, og de var lige ved at miste hende, da hun "kom til" at forgribe sig på en 2 kilos-pose tørfoder ...

Når munden løber løbsk ...

Denne børnebog handler om Nikita, der har det med at bande så forfærdeligt. Hun gør det, fordi hun elsker at drille de voksne med sit skrækkelige sprog, men en dag går det galt, for ét slemt ord bliver hængende. Hver gang hun bare åbner munden, lyder dette ord, og hun kan ikke selv få det til at holde op, hvilket betyder, at hendes allerbedste veninde ikke må lege med hende ...

http://www.saxo.com/dk/naar-munden-loeber-loebsk_epub_9788792562807?searchText=else%20cederborg

"Når munden løber løbsk" fik disse ord med på vejen: "Når munden løber løbsk !
En sjov lille fortælling om den 6-7 årige Nikita, som godt kan lide frække ord - og hun siger dem hele tiden for at drille de voksne.Men en dag går det grueligt galt. Et rigtigt frækt ord ( hvilket skal ikke røbes her) presser sig hele tiden på og pludselig kan hun ikke åbne munden uden,at det kommer ud af sig selv. Og så er gode råd dyre.Hvad kan man gøre...? Hun kan simpelthen ikke holde op igen.
Gudskelov har Nikita en meget fornuftig og tålmodig farmor, som må tage Nikita med hjem til "afvænning". Men det tager en rum tid, før ordet er vasket helt væk.
En morsom oplæsningsbog for aldersgruppen og et lille lærestykke for de små ! Pas på med alle de frække ord ! en dag kan man risikere, at de sidder fast. Og det er måske ikke alle børn, der har en så tålmodig farmor som Nikita..
Anbefales
Liselotte Nelson ( farmor til en Nikita...)
"

Peteyboy i ebog

Så er min engelske børnebog, "The Naughty Peteyboy, Sonya, And The Magic Word", kommet som e-bog. Den har fået en masse nye billeder og er blevet redigeret, så den er ikke helt den samme bog som min AuthorHouse-udgivelse, men handler stadig om søskendeparret, Petey (7 år), der er så uartig, så uartig, og hans lillesøster, Sonya (6 år), der kommer til at udtale et magisk ord, så hun ikke kan holde op med at bande ....

http://www.saxo.com/dk/the-naughty-peteyboy-sonya-and-the-magic-
word_epub_9788799549177

"Peteyboy" fik disse ord med på vejen:

lbv(11. december 2012)Format: E-bog, ePub
"
Det er sjældent,man finder en forfatter, der mestrer flere genrer til perfektion.
Else Cederborg excellerer, hvad enten genren er romaner, noveller, biografier, poesi eller, som her, en herlig børnebog.
Læs hvordan hun løser problemerne med uvorne unger. Ikke kedeligt!!
"
 
 

Forhistorien til "På fri pote"

 Vuffilivuf fra "På fri pote" nåede at være både uønsket fødselsdagsgave, gadehund og internat-hund, før han fandt sin nye familie. Hele dette drama, der altså ligger forud for "På fri pote", fortæller jeg om i "Hjemløs".

http://www.saxo.com/dk/hjemloes_epub_9788799549184?searchText=else%20cederborg

 

Kaniner kommer vrimlende ...

Kaniner er søde og nuttede. Derfor har jeg lavet nogle skøre rim og remser om dem. Der gemmer sig en lille-bitte historie i bogen, men det meste er noget om kaniner som sådan - og så er det altså for børn på omkring 3-5 år.

En af remserne begynder sådan her:

"Sytten kaniner/
de går her og griner/"
.......

http://www.saxo.com/dk/kaninland_epub_9788799549191

Giraffer kan have det svært ...

Historien om giraffen Oliver, der har det problem, at hans hals er kortere end de andre giraffers, har jeg før fortalt, men på engelsk. Dengang var den en fantasy-/mytisk fortælling for voksne, men her er den på dansk og for børn. Bogen er rigt illustreret med billeder af giraffer og andre dyr på savannen, og - hvilket jeg vel ikke behøver at sige - den har været vældig fornøjelig at lave.


http://www.saxo.com/dk/den-korthalsede-giraf_epub_9788793016002

Når drager ikke kan spy ild ...

Som det vel fremgår af navnet "Snothas", så har dragen i denne børnebog et stort problem: han kan ikke spy ild som de andre drager, og resultatet af hans anstrengelser er temmelig ulækkert. Ikke desto minde er det denne manglende evne, der bliver til gavn for ham og andre i dragesamfundet ....

http://www.saxo.com/dk/dragen-snothas_epub_9788793016019

Begravet i skrald

Sofie holder meget af sin far, som hun bor alene sammen med efter sin mors død. Desværre lider hendes far af sygelig samlermani i meget svær grad.
Det er synd for Sofie, der ikke kan have venner med hjem, og som bliver drillet i skolen. De andre børn siger bl.a., at hun lugter.
Hun føler sig meget ensom og bliver bare nødttil  at gøre noget alvorligt ved situationen ...http://www.saxo.com/dk/skralde-sofie_epub_9788793016040?searchText=else%20cederborg
 

Kælenavn bliver en pestilens

Prutsakken hedder egentlig Anders, men hans far er så overvældet over alt hans prutteri og store forbrug af bleer som lille baby, at han giver ham dette kælenavn. Desværre er det dog sådan, at med tiden kan et kælenavn forvandles til et øgenavn ...


http://www.saxo.com/dk/prutsakken_epub_9788793016071

Heksemagt og humor ...

Som enhver burde vide, er det meget, meget farligt at drille en heks - især for hendes ydre, som hun selv kan være meget stolt af, selv om andre synes, hun er grim.
I dette tilfælde bliver heksen så vred, at hun forvandler en hel landsbys beboere. Hun har dog forregnet sig en del med hensyn til hævnens virkning ....


http://www.saxo.com/dk/forunderlige-forvandlinger_epub_9788793016088?searchText=

Invasion fra det ydre rum

Kunne det tænkes, at de aliens, der angiveligt futter rundt ude i rummet og venter på at invadere jorden, i virkeligheden ser ganske anderledes ud, end vi hidtil har troet? Kunne de f.eks. ligne snegle en hel del?

http://www.saxo.com/dk/mystisk-smaakravl_epub_9788793016095?searchText=

Fantasiriget

Findes der noget, man kunne kalde "Landet der ikke var"? Det kunne jo f.eks. være et fantasi-rige, hvor tiden er blevet sat ud af funktion ....

http://www.saxo.com/dk/landet-der-ikke-var_epub_9788793016118?searchText=

Rigdom og røverier

Vi læser om dem i aviser og ugeblade, og mange misunder dem deres tilsyneladende så spændende liv, men er det nu altid lutter idyl? Hvad med faren fra folk, der forsøger at stjæle deres ejendele - eller liv?


http://www.saxo.com/dk/superrig-og-doedlaekker_epub_9788793016101?searchText=else%20cederborg

DYRENES KONGRES

Ligesom mennesker holder kongresser, så gør dyr det selvfølgelig også. Der er f.eks. den meget vigtige kongres, der ledes af den såkaldte "dyrenes konge", nemlig løven.
Han har tydeligvis sine egne ideer om, hvad der er vigtigt, medens spørgsmålet for de andre dyr er "hvorfor forsvinder de dyr, som løven og dens familie inviterer ind til sig i deres nye hule?"

 http://www.saxo.com/dk/dyrenes-kongres_epub_9788793016132

Farlige, farlige myg ....

Man tænker måske mest på myg som nogle små, irriterende bæster, men i virkeligheden er de smadderfarlige. Få insekter har dræbt så mange som netop myg. Hvis de tilmed kommer fra det ydre rum, ja, så er de ekstra-barske, især for mennesker og andre uden en beskyttende pels ...

http://www.saxo.com/dk/mystisk-smaakravl_epub_9788793016095

Fredløse og besværlige sjæle ....

Tror vi på spøgelser? Tja, hvorfor ikke, når folk nu har set dem gennem mange århundreder.
Trist nok er nogle af dem måske ikke bare fredløse, men tilmed så fastgroet i vanen med at gå igen, at de ikke lader sig standse. Denne type spøgelser finder ingen hvile, for de bliver bare ved og ved med at spøge ....http://www.saxo.com/dk/spoejse-spoegelser_epub_9788793016064

Skabe fulde af overraskelser ...

Har de fleste af os ikke været bange for "uhyret under sengen" eller "i skabet" som børn? Mange har i hvert fald, så de forstår nok, hvad den lille pige i denne historie følte, da skabsdøren på hendes værelse pludselig åbnede sig midt om natten, og der trådte et fremmed væsen ud af det og stirrede på hende ...


http://www.saxo.com/dk/hvad-skabet-gemte_epub_9788793016163

Gyselig Gru - og humor

Pludselig vrimler det med fortidsuhyrer og tilmed også djævle. Jamen hvad sker der dog med vor gamle jord, og er der virkelig fare på færde?


http://www.saxo.com/dk/gyselig-gru_epub_9788793016156?searchText=else%20cederborg

KATTESKATTE

Jeg er nok mest til hunde, men jeg forstår så sandelig godt dem, der elsker katte, for de er da også dejlige. Her er der ligefrem en familie, der ikke bare har katte, men også har oprettet en restaurant ved navn "Cats", hvor forskellige kunstnere optræder med kattesange, ofte sammen med én meget speciel kat: Gideon. Dvs. når han altså gider og ikke har for travlt med at kurtisere fine damekatte ...


http://www.saxo.com/dk/katteskatte_epub_9788793016194

ENGLEBASSER MED BISSER

Hunde er bare dejlige, men hvis de bliver alt for forkælede, kan de godt blive nogle små tyranner, der tilmed bider andre hunde og i det hele taget er umulige at holde styr på. Det kan give ejerne alvorlige problemer, for hvad siger HUNDELOVEN om sådan noget som f.eks. "skambidning"? Her er hovedpersonen en lille pige, der bliver truet med, at hendes højt elskede hunde kan blive aflivet, fordi de har det med at snappe efter andre dyr ...


http://www.saxo.com/dk/englebasser-med-bisser_epub_9788793016187

Musedronningen

Det er virkelig trist, når ens lillebrors kæledyr, som man har lovet at passe, dør. Har man glemt at fodre dyret eller måske udsat det for noget, man ikke burde? Tankerne myldrer rundt i hovedet på den, der måske ikke var tilstrækkeligt påpasselig.
I denne historie fører det tilmed til en "genopdragelse" hos Musedronningen ...


http://www.saxo.com/dk/musedronningen_epub_9788793016255?searchText=else%20cederborg

Hvad er bedst, hund eller kat?

Familien er uenig, for de kan ikke rigtig beslutte sig for, hvilket kæledyr, de vil have. Derfor låner de forskellige dyr for at "prøvekøre" dem. Det går også godt, men så kommer problemet: hvilket dyr passer allerbedst ind i netop denne familie, og er man nødt til at nøjes med ét?


http://www.saxo.com/dk/nye-familiemedlemmer_epub_9788793016446?searchText=nye%20familiemedlemmer

Skønne uhyrer

Mille på 6-7 år er blevet ven med det ellers temmelig sure og vrantne uhyre, XXX. Overraskende nok følger det hende overalt, camoufleret som hendes hue ...


http://www.saxo.com/dk/ven-med-et-uhyre_epub_9788793016378?searchText=ven%20med%20et%20uhyre

Vold i familien

Bella bliver meget ked af det, da hun opdager, at ikke bare hendes far, men også hans far og farfar før ham har haft det, man kalder "en løs hånd". Hun ser et voldeligt mønster i familien, som hun ikke selv ønsker at blive en del af.


http://www.saxo.com/dk/ven-med-et-uhyre_epub_9788793016378?searchText=ven%20med%20et%20uhyre

Dilemma for dyreelskere

Hvad gør man som dyreelsker, når ens hjem pludselig invaderes af mus, og man bare ikke kan få sig selv til at sætte dødelige fælder op?http://www.saxo.com/dk/musegnaskere_epub_9788793016392?searchText=musegnaskere

Når uhyrerne tager magten

Pludselig er der flere uhyrer end mennesker på jorden, men drengen Frække Frank går til modangreb sammen med sine jævnaldrende kammerater.


http://www.saxo.com/dk/uhyrer-i-massevis_epub_9788793016415?searchText=uhyrer%20i%20massevis

Hidsighed i overflod ....

Silas er forfærdelig hidsig og har det med at blive enormt vred. En tur i girafhulen lærer ham dog at tænke sig lidt mere om, inden han eksploderer ....

http://www.saxo.com/dk/girafhulen_epub_9788793016361?searchText=

Flot, velhavende og samfundsbevidst

Frida er en usædvanligt flot, ung pige. Hun er dog ikke særlig forfængelig, for hun er nemlig mest optaget af, hvordan hun kan hjælpe de svage i samfundet. Efter en ulykkelig kærlighedshistorie er hjælpearbejdet nemlig det, der optager hende mest. Faktisk er det lige før hun slet ikke har øje for mulighederne for at finde sig en ny og sødere kæreste end ham, hun mistede.


http://www.saxo.com/dk/flotte-frida_epub_9788793016330?searchText=flotte%20frida

Veninderne svigter ved sygdom

Det forarger Jan, at hans lillesøster Pernilles veninder og legekammerater begynder at undgå hende, da hun bliver alvorligt syg. Han ser det som et alvorligt svigt på et tidspunkt, hvor hun netop har brug for gode venner og kammerater.
 http://www.saxo.com/dk/hjerte-pernille_epub_9788793016323?searchText=hjerte-pernille

Når man finder lig i haven ....

Da Amanda hjælper sine to mostre med at gøre deres overgroede og uregerlige have i orden, finder hun et skelet. Først er der ingen, der har nogen anelse om, hvem den døde er, men så begynder brikkerne at falde på plads. En i familien må ganske enkelt være morder ....


http://www.saxo.com/dk/mysteriet_epub_9788793016279?searchText=

Ansvar og tavshedspligt

Sille skuffer sin kæreste, Søren, ved ikke lige som ham at søge ind på medicinstudiet. Hun er imidlertid lidt studietræt og vil derfor hellere have et sabbatår, hvor hun arbejder som hjemmehjælper. Det ville også være helt fint, hvis hun bare ikke var "kommet til" at fortælle om en patients formue til den forkerte ...


http://www.saxo.com/dk/ansvar_epub_9788793016293?searchText=


Når børn ikke ligner deres forældre

Troldepus og Troldehans har endelig fået det barn, de har længtes sådan efter, MEN den lille ligner mere et menneske end en trold. Uforklarligt, men også temmelig pinligt, for kan det tænkes, at Troldehans ikke er barnets far - eller har de måske stjålet den lille fra mennesker?

http://www.saxo.com/dk/troldebarnet_epub_9788793016286?searchText=troldebarnet

Friluftsgebis og charme

Denne bog om Frederik er også en af mine egne yndlinge. Problemet for ham er, at han har nogle meget store fortænder, der giver ham en vis lighed med en kanin. Noget, han bliver drillet med i skolen. Godt, at han har specielle talenter, som de andre ikke har ...


http://www.saxo.com/dk/mimre-frederik_epub_9788793016354?searchText=mimre-frederik

Bortført

Niels Jantzen er overbevist om, at jorden vil gå under inden for ganske kort tid, men at han kan redde sig og sin familie, hvis de slår sig ned på et bestemt bjerg. Derfor bortfører han sine to børn fra deres mor, som han er skilt fra.http://www.saxo.com/dk/bortfoerelsen_epub_9788793016316?searchText=bortf?relsen

Farer for de MEGET små blandt kæmper

Det siger sig selv, at når man er meget lille - nærmest som et insekt - blandt store mennesker, så kan det gå galt.


http://www.saxo.com/dk/bortfoerelsen_epub_9788793016316?searchText=bortf?relsen

Den forheksede skov

Heksen Bianca mente det så godt, så godt, da hun bortførte mennesker til sit slot. Hun syntes, det var synd for dem, at mennesker ikke lever nær så længe som hekse. Hendes hjælp blev nu ikke værdsat af de fleste af de utaknemmelige, som hun havde bortført, hvilket undrede og sårede hende.http://www.saxo.com/dk/den-forheksede-skov_epub_9788793016033?searchText=den%20forheksede%20skov

Den dumme konge

Snedige hoffolk har opdraget kong Thomas I til at blive verdens dummeste konge. På den måde kan de nemlig bedre styre ham.
Hvad enten han nu virkelig er dum eller ej, så bliver uhyret Jord-i-hovedet forelsket i ham og forlanger at få ham til mand. Noget, ingen i kongeriget vil være glade for, da de selvfølgelig ikke ønsker et uhyre som dronning ....http://www.saxo.com/dk/den-dumme-konge_epub_9788793016170?searchText=den%20dumme%20konge

Cyber-ulve på spil ....

Benediktes mindreårige halvsøster har ladet sig forlede af en ældre og langt mere erfaren veninde til at chatte med en sex-hungrende, ikke jævnaldrende mand. Det bliver nu Benediktes opgave at få bragt orden i lillesøsterens liv, inden det udvikler sig til det rene kaos ...


http://www.saxo.com/dk/cyber-love_epub_9788793016422?searchText=cyber%20love

En rigtig heltinde ....

Prinsesse NEJ! keder sig på kongeslottet. Hun vil frasige sig titel og arveret til tronen, men så falder hun for en prins med en hemmelighed: han er i virkeligheden en varulv ....


http://www.saxo.com/dk/ulveleg_epub_9788793016408?searchText=ulveleg

Når blomster IKKE er særlig fredelige

Det kommer unægtelig som et stort chok for menneskeheden, at nogle underligt udseende blomster begynder at spise mennesker ....http://www.saxo.com/dk/bidske-blomster_epub_9788793016347?searchText=bidske%20blomster

Venindefantasier

Laura og Inga har store planer om en karriere i mediernes søgelys, men én ting er drømme, noget andet er realiteter. Desuden: hvad nu hvis kun den ene har chancen for at lykkes?


http://www.saxo.com/dk/soeg/boeger?keyword=Venindefantasier&x=36&y=12

Fristillede spøgelser

Der kan ske lidt af hvert, når en gammel kirkegård sløjfes. Det gør der så sandelig også, da alle mordofrene fra den sløjfede del af kirkegården begynder en ny karriere som spøgelser, efter at de har mistet deres gravsteder. Bl.a. fordi de forbrydelser, de har været ude for, pludselig står dem klart, da de taler om deres død med andre.


http://www.saxo.com/dk/spoegelsesbanden_epub_9788793016217?searchText=sp?gelsesbanden

Da Lasse blev usynlig

Desværre er tryllekunstneren nok ikke den, han giver sig ud for at være. Derfor kan det næsten kun gå galt for Lasse ...


http://www.saxo.com/dk/da-lasse-blev-usynlig_epub_9788793016552

E v e n t y r h a d e r e n

Janus har mistet sin elskede kone, og han giver de alternative behandlere, astrologer og clairvoyante, som hun opsøgte, skylden. Han mener, at hun var alt for optaget af eventyr, det overnaturlige, osv. til at tænke klart. På grund af dette afskyr han alt, hvad der bare smager af eventyr, fantasy og science fiction, og han forhåner det også over for sin datter, der elsker det. Derfor får han sig en lærestreg, han ikke sådan lige glemmer ...

http://www.saxo.com/dk/e-v-e-n-t-y-r-h-a-d-e-r-e-n_epub_9788793016453

Fra LULU

Denne børnebog om det slemme ord, der tager magten, sådan at det er det eneste, der kan ytres, er også udgivet på LULU.

http://www.saxo.com/dk/the-magical-word_epub_9788793016576

Tykke pigers kvaler

Det er ikke sundt at være for tyk, men det kan sandelig også blive et nyt problem, når én i en pigeflok taber sig, og diæten ikke lykkes for de andre ...

http://www.saxo.com/dk/amore_epub_9788793016637

Rødhætte og endnu en ulv ...

Efter sine dramatiske oplevelser med den menneskeædende ulv levede Rødhætte videre, blev gift og fik i hvert fald én datter. Også som bedstemor er hun en meget frisk dame med et ganske særligt tag på ulve ...

http://www.saxo.com/dk/bedstemor-roedhaette-og-verdens-skoenneste-prins_epub_9788793016507

Slangeprinsesserne

En heks forfører en konge og bliver dronning. Han er enkemand og har to døtre, som hun hurtigt får forvandlet til slanger. I deres nye slangeskikkelse jages de af alle, da ingen jo genkender dem som de forsvundne prinsesser. Heldigvis er der dog en troldmand, der blander sig i sagen ...


http://www.saxo.com/dk/slangeprinsesserne_epub_9788793016675

Alt for mange kæledyr?

Det er hverken godt for dyr eller mennesker, hvis en eller anden samler for mange kæledyr. Så bliver de ofte stuvet sammen, og alle - både mennesker og dyr - lider under det. Somme tider sker der også det, at folk behandler deres dyr som legetøj eller som menneskebabier, og det er heller ikke godt for et kæledyr.


http://www.saxo.com/dk/dyresamlerne_epub_9788793016682

Tarvelig, modbydelig og ond ....

Da Alice kommer i kløerne på sin morderiske grandtante Sibylla, må man faktisk frygte for hendes liv. Den gamle dame ELSKER nemlig penge, og den lille pige er en rig arving. Til trods for sin formue bliver hun nu forvandlet til en Askepot, der må gå sin gamle, barske grandtante til hånde.
Nej, det er sandelig uheldigt, når man må vokse op hos en, der er så grådig, at hun ikke er spor bange for at tage livet af folk - og som højst sandsynligt har fået ens forældre myrdet ... ....


http://www.saxo.com/dk/askepot-alice-og-den-onde-sibylla_epub_9788793016729

Hundebid og ar

En stor og ellers normalt meget godmodig hund kommer til at flå den ene kind af en lille pige. Dermed skamferer den hendes ansigt.
Hele hendes liv forandres, for hun synker hen i mindreværdskomplekser, indtil hun får hjælp ...http://www.saxo.com/dk/pigen-uden-ansigt_epub_9788793016712


Mord ....

Faktisk en temmelig barsk krimi om teenageren Pylle, der finder en lille pige myrdet. Mistanken samler sig ret hurtigt om én bestemt, efter at der bliver fundet endnu flere mordofre. Spørgsmålet er dog, om den mistænkte nu også er gerningsmanden - og om Pylles liv er i fare ...


http://www.saxo.com/dk/mord-og-mistanker_epub_9788793016705


Barske tider

Heksen Grusomnia bliver rasende, da hendes kæreste, kæmpen Sylvester, med øgenavnet Dummernik, bliver "snydt" for en 10'er af tandfeen Julius. Straks erklærer hun alle feer krig, hvilket er lige ved også at koste prinsesse Snehvide livet ...


Fe-krigen ... af Else Cederborg (E-bog, ePub) - Køb e-bogen hos SAXO.com


Det var kattens!

Der findes jo en hel del kattedyr som f.eks. løver, tigre, leoparder, ozelotter - og vores tamme kæledyr, katten. I min lille historie ser man hvordan - og hvorfor - løven i sin tid gik stærkt ind for, at den ganske almindelige huskat blev skabt ...
 
http://www.saxo.com/dk/da-katten-blev-skabt_epub_9788793016774

Slemme tingester ....

I eventyrets verden kan der jo ske alt muligt, og det gør der så sandelig også i denne historie om slemme og farlige væsener i en usikker verden ...
 

http://www.saxo.com/dk/dragetraeet_epub_9788793016781

Mennesker, det ydre rum og lægeforsøg

Christian ligger i sin seng og forsøger at finde en måde at komme væk fra det hospital, hvor han er blevet indlagt. Det er dog sværere, end man skulle tro, især når alle mener, at man hallucinerer. Noget han ved med sig selv, at han aldeles ikke gør. Han var virkelig om bord på et rumskib - og blev næsten tappet for alt sit blod ...


http://www.saxo.com/dk/menneske-forsoegsdyret_epub_9788793016798

Uretfærdig død

Det er smadder-uretfærdigt, at den 8-årige Steffen dør som følge af Dødens fejl. Han skulle have levet længe endnu og er utilfreds med pludselig at skulle henslæbe sin tilværelse som en for-tidligt-død.
Hvad gør han så? Jo, han går med til at blive Dødens assistent, indtil man finder en permanent løsning på problemet med hans alt for tidlige død. Noget, det giver ham en helt ny indsigt i liv og død ....

http://www.saxo.com/dk/drengen-der-skiftede-job_epub_9788793016767

Nannas forældre skændes

Tingene går ikke altid, som man forventer det, men i denne historie om Nanna og hendes familie kan et sæt fingerdukker heldigvis løse op for problemerne ...

http://www.saxo.com/dk/hverdagsdrama_epub_9788793016910Utilfredse fædre og uretfærdighed

Det er temmelig uretfærdigt, at kongen mener, at hans søn er en uduelig og overforkælet slapsvans. At han tilmed er så utilfreds med ham, at han opsøger en troldmand for at få ham lavet om efter sit eget hoved er i hvert fald at gå langt over stregen for, hvad fædre kan tillade sig. Heldigvis er prinsen dog ikke sådan at slå ud af hverken det ene eller det andet ...


http://www.saxo.com/dk/loeveprinsen_epub_9788793016736

Skoveventyr

ALFE-HANS er en lillebitte, mærkeligt udseende mand, der lever ude i en skov. En dag får pigen Judit øje på ham og forsøger at fange ham. Desværre kommer hendes hund, Vaps, til at bide ham, fordi den vil forsvare sin ejer - og straks bliver Judith en del af et spændende eventyr, hvor der optræder forskellige magiske væsener, der alle vil beskytte ALFE-HANS ....

http://www.saxo.com/dk/alfe-hans_epub_9788793016842
....
Leg og alvor

Somme tider bliver leg til noget farligt, nemlig fordi man beskæftiger sig med noget, der kan skade en selv eller andre. Således bliver Addy og Birgit helt vilde med forskellige former for okkulte lege, da de opdager et spøgelse i den enes hjem.
Sagen er bare den, at hvis man klokker i den, så kan man påkalde væsener, man i virkeligheden ikke vil have noget med at gøre, men som bliver hængende .....http://www.saxo.com/dk/leg-og-alvor_epub_9788793016811

Englelig forargelse over himlen

Denne bog er måske snarere en voksenbog. Den handler om Jens, der pludselig bliver afhentet af to engle og derpå straks lukket ind i Paradiset. At det gik så hurtigt med at blive accepteret i Paradiset forarger ham dog nærmest, for var han nu ikke lidt for meget af en synder? F.eks. havde han jo været sin forlovede Britta utro med den sexede Jutta.
Ikke desto mindre: han fik straks englestatus og først efter hele tre himmelske retssager kom der orden på sagerne.http://www.saxo.com/dk/englen-der-blev-gal_epub_9788793016835

Dengang katastrofen indtraf ...

Uffe drømmer om at blive superhelt, så han kan frelse dem, han holder af, men også resten af verden fra de meteorer, der skaber den ene katastrofe efter den anden. Da en af dem rammer at atomkraftværk. går det helt galt, og overlevelse bliver til alles kamp imod alle. Folk gør ting, de afgjort ikke ville gøre under andre omstændigheder, men nu er det alles kamp imod alle ... 


http://www.saxo.com/dk/da-himlen-revnede_epub_9788793016699

Musenes protest

Da musen Britta oplever, hvordan hr. Olsen fodrer sin forkælede, forældreløse ørneunge med hendes bror, Fjollerik, bliver hun både forfærdet og stiktosset. Nok håber hun, at den legendariske Supermus skal komme og redde alle de stakkels, forfulgte mus, der ædes af alle mulige dyr. Desværre er der ikke meget, der tyder på, at Supermusen vil komme og redde dem, så hun bryder ind i Stines hus for at undersøge, hvad det er, der gør, at mennesker beskytter katte og andre muse-hadere ....


 http://www.saxo.com/dk/musekrigen_epub_9788793016262

Når det virkelig gælder livet ...

De allerfleste plejefamilier er sikkert gode og kærlige, men der findes altså også nogen som det, drengen Børge havner i ved sin mors død. Faktisk kan man sige, at det er et direkte livsfarligt sted. Her sker der nemlig ikke bare mystiske ting, men også modbydelige overgreb på børnene ....

http://www.saxo.com/dk/blandt-tyve-og-mordere_epub_9788793016859

Supermus og fræk som bare den ...

Aldrig nogensinde har man hørt om et så frækt dyr som den lille mus, der ikke bare udfordrer løven, men også gør ham til grin. Alle de andre dyr har en mening om denne lille oprører, men de fleste kalder ham for SUPERMUSEN, fordi han er så sej.

http://www.saxo.com/dk/dyre-krigen_epub_9788793016927

Dimser alle vegne ....

Saffi og Rosa er helt vilde med de små, levende "dimser", de pludselig finder inde på deres værelse. Ingen ved, hvad de er for nogen, men pigerne ser dem som kæledyr. Desværre kan dimserne ikke lide at blive kælet for og skælder ud, når de bliver løftet op. Desuden er der dem, der kun ser dem som forsøgsdyr ....

http://www.saxo.com/dk/dimsen_epub_9788793016460

Fantasi og uartighed

Det er noget værre noget med Alice. Fordi hun har en virkelig god fantasi og elsker at fortælle historier, så må nogle af hendes veninder ikke længere leget med hende. De voksne mener nemlig, at hun er en frygtelig løgnhals, når hun fortæller om Langtvækland, hvor hun påstår, at hun er dronning ....

http://www.saxo.com/dk/den-uartige-alice_epub_9788793016965

Giganternes fremmarch

Pludselig sker der noget meget mærkeligt: nogle mennesker og dyr bliver ganske små, medens andre bliver til kæmper. Legetøj og andre døde ting får deres egen vilje, og noget af det bliver direkte farligt for både dyr og mennesker. Hvordan er det gået til? Ingen ved det, men man gætter på alt lige fra fejlslagne videnskabelige forsøg til onde besøgende fra det ydre rum ...

http://www.saxo.com/dk/giganternes-tid_epub_9788793016200

Fremmed i verden

Hvad sker der mon, når et menneske og en såkaldt "alien" får et barn sammen - og dette barn ønsker at vide mere om sine menneskelige slægtninge, efterhånden som det vokser op?

http://www.saxo.com/dk/faetter-et_epub_9788793016651

Forfremmelse efter døden

Ingen kunne være mere forarget end Jens Otto, da en tilsyneladende computerfejl får ham i Helvede efter døden. At han, der er gymnasieelev, oven i køber bliver forvekslet med en renovationsarbejder fatter han bare ikke.

http://www.saxo.com/dk/forfremmelsen_epub_9788793016828

Forbyttet

Viktor Egon Hansen er en bedstefar på 71, der pludselig får en himmelsk opgave: han skal redde de udryddelsestruede ædelstensdyr på planeten Solarium. Det viser sig dog, at en computer-fejl har udpeget den forkerte, der beskrives som en ung mand. Den slags fejltagelser kan der dog rådes på, da englen, der kommer med budskabet, simpelthen forvandler ham, så han lige med et bliver 17 i stedet for 71. Spørgsmålet er dog, om de truede ædelstensdyr i virkeligheden er skurkene i foretagendet. Måske det snarere er dem, der truer alle mulige andre arter, som de forvandler til hamburger-kød ... Mildt sagt en stor opgave for en 71-årig forvandlet fyr på (nu) 17, der jo nødig skulle støtte de forkerte ...

http://www.saxo.com/dk/mystiske-vaesener_epub_9788793016866

Når uheldet er ude

Ved et uheld kommer Steffen til at ramme sin lillesøster, Betty, da han affyrer en pil i frustration over at have tabt en bueskydningskonkurrence. Han frygter, at han har dræbt hende, og bliver så bange for konsekvenserne, at han løber ud i en skov og gemmer sig. Hvad han ikke ved er, at der også er andre, der gemmer sig her, bl.a. en hund med skab ...

http://www.saxo.com/dk/da-steffen-loeb-hjemmefra_epub_9788793016897

Slemt når træer løber løbsk ....

I begyndelsen var det mægtig spændende, da Eva og den lille hund, hun gik tur med, gik igennem porten i et træ og havnede i et fremmed land med underlige dyr, men så blev det farligt. Nok hjalp det, da de mødte Jacopo, men det var mindre heldigt, at han også var faret vild og heller ikke kunne finde træet med den lille port tilbage til deres egen verden. Hvad skulle de dog gøre?

http://www.saxo.com/dk/labyrinten_epub_9788793016989

Barnløse superforældre

Ib og Ursula er vældig glade for hinanden. Der er bare én ting, de er kede af: de har ikke fået nogle børn, og de er for gamle til at adoptere. Derfor bliver de fris tet over evne, da Ib finder den yndigste lille pige i den skov, hvor han er skovarbejder. De snupper hende og udgiver hende for at være deres eget barn uden at tænke nærmere over, hvem de RIGTIGE forældre er ...

http://www.saxo.com/dk/skovbarnet_epub_9788793016934

Selv Amor kan blive forelsket

Kærlighedsguden Amor er ulykkeligt forelsket og glemmer sine pligter for i stedet at synke hen i trøstespisning og overdrevent øldrikkeri. Resultatet er katastrofalt , for nu er der slet ikke længere styr på forelskelserne. Zebraer forelsker sig i løver, flodheste falder for giraffer, og en abe bliver vild med et menneske, som den stalker på det groveste ... (også opført under voksenbøger)

 

Romancen af Else Cederborg (E-bog, ePub) - Køb e-bogen hos SAXO.com

 

Familiens grimrian

Oluf har en familie, hvor alle er kønne og ganske normale, men selv er han højst besynderlig at se på. Han har f.eks. superkorte arme og ben, er pelset og går på en underlig måde. Hovedet fejler ikke noget, men resten er så sært, at han får et hav af øgenavne, hvoraf et er "Vimmermanden".

http://www.saxo.com/dk/vimmermanden_epub_9788793156074

Faren er overalt ...

Da Isabellas veninde Monika "hugger" hendes mand, den velhavende opfinder Christoffer, falder familien, der også omfatter datteren Katie og tvillingerne Kenneth og Jesper, fra hinanden. Isabella klarer situationen meget dårligt, medens Monika rigtig boltrer sig som rigmandskone. Hun hader imidlertid sine, stedbørn, og noget tyder på, at dette had også omfatter deres far. Måske hun ligefrem står bag visse sørgelige begivenheder?

http://www.saxo.com/dk/tvillingerne_epub_9788793016873

Når uvenner bliver venner

Jesper er noget af en nørd, medens Søren er en flot, men egoistisk sportsmand. Begge er forelsket i den søde Pernille, der dog ikke lader til at have øje for nogen af dem. Drengenes tilværelse forandres totalt, da den enes mor gifter sig med den andens far - og der tilmed er en fælles lillesøster på vej. Det er lige før, det ikke kan blive værre, men så bliver de spærret inde i en skummel kælder med gamle lig, skeletter og skattekister.

http://www.saxo.com/dk/stedbroedrene_epub_9788793016903


Overskrift 1

Gitte og Belinda er halvsøstre, da Henning, der efter en ulykke er blevet til et spøgelse, er far til dem begge. De to piger har nogle ret utrolige evner, for de kan henholdsvis flyve og gøre sig usynlige. Det kan deres mødre og mormødre også, men ingen af dem kan begge dele, og det er noget møg, når man gerne vil gøre en indsats for at redde alle mulige former for nødstedte og ulykkelige som f.eks. dyr og børn, der bliver mishandlet. Så har man nemlig brug for super-kræfter ...

http://www.saxo.com/dk/supertoeserne_epub_9788793016743

Forfulgt efter døden ...

Da den flotte medie-darling Torben skyder sin kæreste, Linda, forbander han hende også, som hun ligger dér døende. Han siger, at han vil forfølge hende til evig tid og retter derpå våbnet imod sig selv. På den måde dør de begge nogenlunde samtidig, men der sker det sære, at deres død ikke registreres via de himmelske kanaler. Derved åbnes der op for, at Torbens trusler om evig forfølgelse kan realiseres ... (Også som voksenbog)

http://www.saxo.com/dk/svaevende_epub_9788793016880

Blandt fisk, havfolk og spøgelser

Skovsøen frembyder et myldrende liv og byder også på mange andre overraskelser. Midt mellem forelskede havfruer, evigt ædende fisk og andre havdyr er der nemlig også det barske spøgelse af piraten Enøje, der stadig vogter den store skat, han samlede gennem sin for forbryderkarriere ...

http://www.saxo.com/dk/skovsoeens-hemmelighed_epub_9788793156043

Så er den knude løst ....

Det er så sørgeligt, når stejlhed ødelægger noget, der kunne have været. Her er der imidlertid mulighed for, at en familiekonflikt løses lidt efter lidt ....

http://www.saxo.com/dk/altsaa_epub_9788793156036

Farlige væsener ....

Søren og Yvonne er bekymrede for deres gamle mormor, som de holder meget af, og som de også bor hos. Yvonne vil sikre sig, at de ikke mister hende ved at afprøve forskellige genopvækkelsesmetoder på døde, men dem hun bruger til sine og en venindes forsøg, bliver til skrækkelige zombier,
Situationen forværres af, at der allerede er nogle meget avancerede zombier i den lille by, hvor de bor ....


http://www.saxo.com/dk/zombie_epub_9788793156104

Overskrift 1

"Alene i verden" lyder måske skræmmende, men i dette tilfælde byder det også på nogle spændende og spøjse oplevelser for Ulla og hendes kat, Bella. De møder nemlig en hel masse dyr, der kan tale menneskesprog. En af dem er noget helt særligt, for det er nemlig en påklædt kanin, der har det med hele tiden at dukke op alle mulige steder ...

http://www.saxo.com/dk/alene-i-verden_epub_9788793156227

Eva bliver storesøster

Eva er mors pige, ja, hun er rigtig morsyg. Derfor får hun et chok, da hun pludselig får en lillebror. Alle i familien flokkes om den lille "stinkbombe", og hun er ved at gå til af jalousi.

http://www.saxo.com/dk/eva-bliver-storesoester_epub_9788793156272

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

L.Vestergaard | Svar 11.12.2012 17.43

EC excellerer, hvad enten genren er noveller, biografier, poesi eller som her, en børnebog . Læs hvordan EC løser problemerne med uvorne unger. Ikke kedeligt!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.10 | 15:04

Det jeg vil sige med dette er, at genrebetegnelser ikke er faste størrelser, selv om de ofte bliver fremstillet sådan.

...
28.02 | 19:15

Et godt spørgsmål, som jeg bare ikke kan besvære. Det er for længe siden, til at jeg kan huske, hvad der blev af disse hæfter - og om jeg har set dem.

...
28.02 | 09:08

Har ikke opgivet ønsket om kontakt og uddybning af svar. I bogen om Else Bannister citerer du fra kladdehæfterne på s. 86-87. Hvordan, hvis ikke set hæfterne?

...
16.12 | 22:44

Jeg er ked af, at jeg ikke har flere oplysninger til dig. Geoffrey må være død nu. Han havde én søn, som jeg aldrig mødte. Jeg husker ikke at have set hæfterne.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE