Blog

Her skriver jeg om diverse ting om litteratur og/eller mine egne udgivelser.

Oprettet: 19.08.2016 - 11:33

https://www.chatebooks.com/blog-You-May-Be-a-Book-Critique-Away-From-Bec...

Enhver kan være forfatter, hvis målet blot er at fylde skrivebordsskuffen (eller computeren) med manuskripter, men så må de også være klar over, at de kun skriver for sig selv. Hvis de drømmer om at nå et større publikum, så er der ingen vej udenom: anmeldelser skal der til, og de gælder altså ikke skrivebords-guf.

Som eksempel er der John Kennedy Toole, der begik selvmord som blot 31-årig. Han havde masser af forfatterdrømme, hvoraf en hel del måske også var forbundet med et stærkt ønske om at kunne gøre sig fri af sin meget dominerende mor. Paradoksalt nok var det hendes styrke og ihærdighed, der skaffede ham en posthum berømmelse. Det tog hende over 10 år at finde et forlag til sønnens bog, hvis danske titel er "Fjolsernes forbund".

Ironisk nok gik bogen fra at være en udgivelsesmæssig fiasko til at blive en anmelder-succes, ja, Toole vandt faktisk Pullitzerprisen og blev dermed forvandlet fra sølle forfatter-aspirant til succes-forfatter. Den, der fik noget ud af det, var selvfølgelig moderen og ikke bogens forfatter, men måske netop derfor kan vi lære så meget af den historie: anmeldelser SKAL der til, og der er ingen vej udenom, selv om forfatterblogge, G+, Twitter og den slags selvfølgelig kan hjælpe ....

(før udgivet på Litteratursiden)

Nyeste kommentarer

16.12 | 22:44

Jeg er ked af, at jeg ikke har flere oplysninger til dig. Geoffrey må være død nu. Han havde én søn, som jeg aldrig mødte. Jeg husker ikke at have set hæfterne.

...
15.12 | 22:57

Spørgsmål 2:
Det kgl. Bibliotek har ikke Hans og Estrids kladdehæfter fra 1932. Har du set og læst i dem hos Estrid? Lever Geoffrey endnu? Har han arvinger?

...
15.12 | 22:53

Spørgsmål 1:
Har du den oplysning, at Hans Bruun havde et forhold til Emmy Langberg fra andre kilder end Estrids mund? I bekræftende fald, da hvilke kilder?

...
15.12 | 22:50

Da jeg ikke ved, hvordan jeg ellers kan kontakte dig, så bliver det her,idet jeg fortsat har nogle spørgsmål, der for mig er vigtige. Håber på din tålmodighed.

...
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE