Blog

Her skriver jeg om diverse ting om litteratur og/eller mine egne udgivelser.

Oprettet: 19.08.2016 - 11:33

https://www.chatebooks.com/blog-You-May-Be-a-Book-Critique-Away-From-Bec...

Enhver kan være forfatter, hvis målet blot er at fylde skrivebordsskuffen (eller computeren) med manuskripter, men så må de også være klar over, at de kun skriver for sig selv. Hvis de drømmer om at nå et større publikum, så er der ingen vej udenom: anmeldelser skal der til, og de gælder altså ikke skrivebords-guf.

Som eksempel er der John Kennedy Toole, der begik selvmord som blot 31-årig. Han havde masser af forfatterdrømme, hvoraf en hel del måske også var forbundet med et stærkt ønske om at kunne gøre sig fri af sin meget dominerende mor. Paradoksalt nok var det hendes styrke og ihærdighed, der skaffede ham en posthum berømmelse. Det tog hende over 10 år at finde et forlag til sønnens bog, hvis danske titel er "Fjolsernes forbund".

Ironisk nok gik bogen fra at være en udgivelsesmæssig fiasko til at blive en anmelder-succes, ja, Toole vandt faktisk Pullitzerprisen og blev dermed forvandlet fra sølle forfatter-aspirant til succes-forfatter. Den, der fik noget ud af det, var selvfølgelig moderen og ikke bogens forfatter, men måske netop derfor kan vi lære så meget af den historie: anmeldelser SKAL der til, og der er ingen vej udenom, selv om forfatterblogge, G+, Twitter og den slags selvfølgelig kan hjælpe ....

(før udgivet på Litteratursiden)

Nyeste kommentarer

06.10 | 15:04

Det jeg vil sige med dette er, at genrebetegnelser ikke er faste størrelser, selv om de ofte bliver fremstillet sådan.

...
28.02 | 19:15

Et godt spørgsmål, som jeg bare ikke kan besvære. Det er for længe siden, til at jeg kan huske, hvad der blev af disse hæfter - og om jeg har set dem.

...
28.02 | 09:08

Har ikke opgivet ønsket om kontakt og uddybning af svar. I bogen om Else Bannister citerer du fra kladdehæfterne på s. 86-87. Hvordan, hvis ikke set hæfterne?

...
16.12 | 22:44

Jeg er ked af, at jeg ikke har flere oplysninger til dig. Geoffrey må være død nu. Han havde én søn, som jeg aldrig mødte. Jeg husker ikke at have set hæfterne.

...
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE