Blog

Da kvinder blev behandlet for seksuelle følelser

I oldtiden mente man, at kvindens livmoder var et organ, der futtede omkring i kroppen på hende, og at dette skabte ubehag og sære symptomer. Afkommet befandt sig fuldt færdigudviklet, men i miniatureformat hos manden, og det blev så "plantet" i denne ustabile livmoder for derefter at blive født af kvinden.

Seksuelle følelser var noget, der ikke rigtig blev anerkendt, undtagen hos manden. Dette syn på sagerne har vekslet, men helt op i viktoriatiden var kvindelig seksualitet ildeset, og den blev kaldt "hysteri". Når kvinder blev opstemt, så var de altså "hysteriske", og det var selvfølgelig anset for sygeligt. Det var tydeligvis også meget ubehageligt for kvinden, der åbenbart led meget. Derfor var der nogle behjertede læger og psykologer, der besluttede at behandle deres "hysteri" med elektriske midler.

Det er der nu kommet en film ud af, der har premiere i Danmark i december. Den er instrueret af Tanya Wexler, og blandt de medvirkende er bl.a. Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce og Hugn Dancy.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.12 | 22:44

Jeg er ked af, at jeg ikke har flere oplysninger til dig. Geoffrey må være død nu. Han havde én søn, som jeg aldrig mødte. Jeg husker ikke at have set hæfterne.

...
15.12 | 22:57

Spørgsmål 2:
Det kgl. Bibliotek har ikke Hans og Estrids kladdehæfter fra 1932. Har du set og læst i dem hos Estrid? Lever Geoffrey endnu? Har han arvinger?

...
15.12 | 22:53

Spørgsmål 1:
Har du den oplysning, at Hans Bruun havde et forhold til Emmy Langberg fra andre kilder end Estrids mund? I bekræftende fald, da hvilke kilder?

...
15.12 | 22:50

Da jeg ikke ved, hvordan jeg ellers kan kontakte dig, så bliver det her,idet jeg fortsat har nogle spørgsmål, der for mig er vigtige. Håber på din tålmodighed.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE