Blog

Da kvinder blev behandlet for seksuelle følelser

I oldtiden mente man, at kvindens livmoder var et organ, der futtede omkring i kroppen på hende, og at dette skabte ubehag og sære symptomer. Afkommet befandt sig fuldt færdigudviklet, men i miniatureformat hos manden, og det blev så "plantet" i denne ustabile livmoder for derefter at blive født af kvinden.

Seksuelle følelser var noget, der ikke rigtig blev anerkendt, undtagen hos manden. Dette syn på sagerne har vekslet, men helt op i viktoriatiden var kvindelig seksualitet ildeset, og den blev kaldt "hysteri". Når kvinder blev opstemt, så var de altså "hysteriske", og det var selvfølgelig anset for sygeligt. Det var tydeligvis også meget ubehageligt for kvinden, der åbenbart led meget. Derfor var der nogle behjertede læger og psykologer, der besluttede at behandle deres "hysteri" med elektriske midler.

Det er der nu kommet en film ud af, der har premiere i Danmark i december. Den er instrueret af Tanya Wexler, og blandt de medvirkende er bl.a. Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce og Hugn Dancy.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.02 | 00:15

Hej Anders. Glæder mig, at du kunne lide Snothas, selv om han er noget af en gris. - Linket til YouTube plejer at virke uden problemer ...

...
23.02 | 00:25

Har med stor fornøjelse hygget med Snothas.
Kan det passe at linket til dine billeder på YouTube er i udu,
eller er det kun hos mig ?
Har forsøgt i Chrome og IE

...
24.01 | 13:13

OK, then send me an invite ...

...
23.01 | 22:19

would like to be friend on face book

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE