Diverse

Da kvinder blev behandlet for seksuelle følelser

I oldtiden mente man, at kvindens livmoder var et organ, der futtede omkring i kroppen på hende, og at dette skabte ubehag og sære symptomer. Afkommet befandt sig fuldt færdigudviklet, men i miniatureformat hos manden, og det blev så "plantet" i denne ustabile livmoder for derefter at blive født af kvinden.

Seksuelle følelser var noget, der ikke rigtig blev anerkendt, undtagen hos manden. Dette syn på sagerne har vekslet, men helt op i viktoriatiden var kvindelig seksualitet ildeset, og den blev kaldt "hysteri". Når kvinder blev opstemt, så var de altså "hysteriske", og det var selvfølgelig anset for sygeligt. Det var tydeligvis også meget ubehageligt for kvinden, der åbenbart led meget. Derfor var der nogle behjertede læger og psykologer, der besluttede at behandle deres "hysteri" med elektriske midler.

Det er der nu kommet en film ud af, der har premiere i Danmark i december. Den er instrueret af Tanya Wexler, og blandt de medvirkende er bl.a. Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce og Hugn Dancy.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.10 | 15:04

Det jeg vil sige med dette er, at genrebetegnelser ikke er faste størrelser, selv om de ofte bliver fremstillet sådan.

...
28.02 | 19:15

Et godt spørgsmål, som jeg bare ikke kan besvære. Det er for længe siden, til at jeg kan huske, hvad der blev af disse hæfter - og om jeg har set dem.

...
28.02 | 09:08

Har ikke opgivet ønsket om kontakt og uddybning af svar. I bogen om Else Bannister citerer du fra kladdehæfterne på s. 86-87. Hvordan, hvis ikke set hæfterne?

...
16.12 | 22:44

Jeg er ked af, at jeg ikke har flere oplysninger til dig. Geoffrey må være død nu. Han havde én søn, som jeg aldrig mødte. Jeg husker ikke at have set hæfterne.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE