Blog

60'erne genoplevet - og genoplivet

Jens-Emil Nielsen: "Ung i 60'erne"; HER & NU, 2012

Ungdomsoprørets første og nærmest rørende, ja, på en vis måde uskyldige start, hvor man kunne figurere som "bad boy" bare ved at have lidt halvlangt hår og kunne lide rock, står vel for de fleste af vor tids unge som en periode, der ligger meget langt tilbage i tiden. Det er selvfølgelig slet ikke tilfældet for dem af os, der enten var børn eller unge i denne periode. Der var gang i den, som Jens-Emil Nielsen påviser i sin bog med masser af både underholdende og informativt læse- og billedstof om denne tid. Meget af det - som f.eks. navne på folk, der var fremme i tiden, men som senere er blevet glemt - ligger nok i hukommelsens allerbageste aflukke, og det er egentlig overvældende at blive mindet om, hvordan f.eks. en Peter Belli, der nu står som en gammel og lidt tandløs vovse, engang virkelig var "Ulven".
Beatles' berømmelse lever den dag i dag, men med et skær af ærefrygt over sig, der kun rammer den/dem, der allerede er trådt uden for skaren af dagens musikalske fornyere for i stedet at optræde som etablerede musikere. Det sted, hvor de befinder sig nu, ligner et mausolæum. De gamle super-numre, der skabte deres berømmelse, lever stadig, men uden at man forventer noget nyt fra den/dem af deres skabere og udøvere, der stadig er tilbage. Sir Paul var imidlertid engang målet for unge pigers allerhedeste drømme såvel som en god musiker, der skabte moderne evergreens.
At se bladet "Vi Unge" omtalt som en vigtig del af tidens ungdomskultur, vækker særlige minder hos mig, der i 1977 udgav en kritisk lærebog om netop dette blad for Munksgaard. Jeg fandt det undertrykkende og proportionsforvrængende, men kan da godt se, at det også havde noget godt ungdomsstof at byde på.
Alt i alt er "Ung i 60'erne" et værdifuldt bidrag til historieskrivningen med indsigt og tilmed underholdningsværdi.
© Else Cederborg
 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.02 | 00:15

Hej Anders. Glæder mig, at du kunne lide Snothas, selv om han er noget af en gris. - Linket til YouTube plejer at virke uden problemer ...

...
23.02 | 00:25

Har med stor fornøjelse hygget med Snothas.
Kan det passe at linket til dine billeder på YouTube er i udu,
eller er det kun hos mig ?
Har forsøgt i Chrome og IE

...
24.01 | 13:13

OK, then send me an invite ...

...
23.01 | 22:19

would like to be friend on face book

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE