Svensk antologi

I september 2011 blev Facebook-gruppen "Whildeanska hösten" lanceret. Ideen bag denne gruppe var at skabe et kulturforum for alle, hvor det fri ord skulle være gældende.

Denne gruppe markerede sig hurtigt som et fænomen, og mange kaldte den "kulturens oase på Facebook".

I dag er der omkring 1200 medlemmer, der alle holder af at læse, skrive og meget andet.

Alle disse mange kontakter har ført til en helt usædvanlig form for inspiration, der den 17. august d.å. resulterede i udgivelsen af en bog i papirformat. Den hedder "WHILDEANSKA HÖSTEN - EN ANTOLOGI, 63 RÖSTER", og er den første af sin slags. Redaktøren er Stefan Whilde.

Bogen består af bidrag fra 63 forfattere, der er et udvalg af de mange Facebook-tekster, der er publiceret i gruppen. Ikke nok med at denne usædvanlige udgivelse nu foreligger, men der ventes også ialt tre opfølgere i tidsrummet 2014-2015.

 

Der orienteres løbende om projektet på bogens Facebook-side:

https://www.facebook.com/WhildeanskaHostenEnAntologi63Roster

Bogens trailer kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=2MOVkOesDLM (Preview)

Omtale, bl.a. her: http://www.corren.se/ostergotland/mjolby/artikel.aspx?articleId=6557811

 

......................

Jeg er vist nok den eneste danske bidragyder, nemlig med et digt og fantasynovellen "Løver i hjemmet". Jeg er ret vild med fantasy, og i denne novelle behandler jeg et meget særpræget problem: hvad er der med den lejlighed, der synes at være hjemsøgt af dyrespøgelser?

 

 

Whildeanska Våren

I nr. 2, "Whildeanska Våren", der allerede er udkommet, var jeg med - stadig som eneste dansker - med en kronik om min svenske barndom.

 

I den tredie bog i rækken af Whildeanska værker er jeg stadig med som den eneste dansker. Jeg må indrømme, at jeg synes, det er skæg, selv om jeg næppe vil blive den, svenske læsere/købere først kaster sig over. Dertil lader det til, at genere dem for meget med det danske sprog. Noget, der undrer mig, for danskere lader ikke til at have problemer med svensk.

 

Til sommer (2015) kommer det fjerde og sidste bind i serien. Det bliver spændende og vil formentlig også føles som slutningen på et marathonløb for de fleste af de medvirkende.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.12 | 22:44

Jeg er ked af, at jeg ikke har flere oplysninger til dig. Geoffrey må være død nu. Han havde én søn, som jeg aldrig mødte. Jeg husker ikke at have set hæfterne.

...
15.12 | 22:57

Spørgsmål 2:
Det kgl. Bibliotek har ikke Hans og Estrids kladdehæfter fra 1932. Har du set og læst i dem hos Estrid? Lever Geoffrey endnu? Har han arvinger?

...
15.12 | 22:53

Spørgsmål 1:
Har du den oplysning, at Hans Bruun havde et forhold til Emmy Langberg fra andre kilder end Estrids mund? I bekræftende fald, da hvilke kilder?

...
15.12 | 22:50

Da jeg ikke ved, hvordan jeg ellers kan kontakte dig, så bliver det her,idet jeg fortsat har nogle spørgsmål, der for mig er vigtige. Håber på din tålmodighed.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE