Børne- eller voksenbøger?

Hovedparten af mine ebøger står opført under betegnelsen "børne- og ungdomsbøger", men det er i flere tilfælde en forkert betegnelse. Jeg behandler nemlig meget ofte emner som død og liv, efterliv, livsfilosofi, osv., osv. i en form, der måske kan ligne børnebøger, men som langt fra er det.

Det gælder f.eks. "Drengen, der skiftede job", "Englen, der blev gal", "Forfremmelsen", "Svævende" og flere andre.

I øvrigt tager jeg også tit meget alvorlige emner op, der i virkeligheden burde interessere voksne mindst lige så meget som børn, der kun ser bogen som en måske lidt "sær" børnebog. Det gælder f.eks. sådan en bog som "Pindsvinet Rosa", der handler om et pindsvin, der er bange for at blive "uklædeligt" tyk, og som derfor næsten sulter sig til døde. Dvs. at bogen i virkeligheden handler om annoreksi, selv om den umiddelbart ligner en ret nuttet dyrebog.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Else Cederborg | Svar 06.10.2018 15.04

Det jeg vil sige med dette er, at genrebetegnelser ikke er faste størrelser, selv om de ofte bliver fremstillet sådan.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.10 | 15:04

Det jeg vil sige med dette er, at genrebetegnelser ikke er faste størrelser, selv om de ofte bliver fremstillet sådan.

...
28.02 | 19:15

Et godt spørgsmål, som jeg bare ikke kan besvære. Det er for længe siden, til at jeg kan huske, hvad der blev af disse hæfter - og om jeg har set dem.

...
28.02 | 09:08

Har ikke opgivet ønsket om kontakt og uddybning af svar. I bogen om Else Bannister citerer du fra kladdehæfterne på s. 86-87. Hvordan, hvis ikke set hæfterne?

...
16.12 | 22:44

Jeg er ked af, at jeg ikke har flere oplysninger til dig. Geoffrey må være død nu. Han havde én søn, som jeg aldrig mødte. Jeg husker ikke at have set hæfterne.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE